Anpassad grund- och gymnasieskola

I våra lektioner för anpassad grund- och gymnasieskola får ni till exempel lära er om var maten kommer från, biologisk mångfald eller urfolk och traditioner. Läs mer om de olika skolprogrammen nedan.

 • Fjäril på Skansen

  Visste ni att biologisk mångfald är nödvändigt för allt liv på jorden? Med utgångspunkt hos Skansens djur lyfter vi olika aspekter kring vikten av biologisk mångfald.

 • Sengångare på Skansen Foto: Bo Jonsson

  Häng med till Skansen-Akvariet och upplev allt från regnskog till korallrev. Här får ni får lära er mer om de olika miljöernas biologiska mångfald och hur djuren anpassar sig till sina livsmiljöer.

 • Skansen Foto: Bo Jonsson

  På Skansen-Akvariet lär vi oss om principerna och grunderna kring evolution. Den här lektionen kan du som lärare använda som startskott eller fördjupning till ditt evolutionsavsnitt med eleverna. Ni kommer dessutom inspireras av den varierande evolutionära mångfalden på Skansen-Akvariet.

 • Skånsk blommehöna, Skansen Foto: Marie Andersson

  Var kommer maten ifrån? Tillsammans hämtar vi ingredienserna hos djuren och lagar en pannkaka. För eleverna bli det en välsmakande teoretisk och praktisk lektion som ger nya kunskaper om såväl samtida som dåtida matproduktion.

 • Följ med oss till Skånegården och träffa idisslande kor och klimatsmarta potatisland. Här får eleverna lära sig var maten kommer ifrån och hur de kan bidra till ett bättre klimat genom att minska matsvinnet. Lektionen är gratis.

 • Älg på Skansen Foto: Simon Lokko

  Hur många djur har du sett ute i naturen? I Sverige har vi många vilda djur som för oss människor kan vara svåra att få se. Kom hit och lär er mer om hur de har anpassat sig till olika livsmiljöer och utvecklat spännande beteenden.

 • Stör på Skansen Foto: Mark Harris

  Hur påverkas Östersjön av oss människor och hur påverkas vi av havet? I Baltic Sea Science Center upptäcker vi livet under ytan och lär oss om de utmaningar som Östersjön står inför. Lektionen är kostnadsfri för skolor i Stockholms och Huddinge kommun.

 • Åter julen 2024
  Skolvisning på Skansen Foto: Alex Hinchcliffe

  Varför firas jul egentligen? På Skansen får ni lära er om hur julen firades förr och göra jämförelser med idag.

Digitala visningar